Friday, 24 October 2014

Soarta

Simtea ca parca norocul pluteste in aer, asa ca pe linga obisnuitele cumparaturi a cerut si 5 lozuri numarul 5. In mintea lui era chiar si o oarecare armonie in aceasta cerere. A ajuns acasa si a luat o moneda, razuind nerabdator lozurile unul dupa altul. Si ca sa vezi, niciunul nu a fost castigator. Curios lucru, nu i s-a mai intamplat niciodata pina acum. Primise chiar si raspunsul la consacrarea actiunii si fructelor ei catre Divin.
In acelasi timp insa, in acelasi magazin, un barbat cu o privire obosita, haine putin uzate, dar foarte curate, si cu un picior in ghips, intrase pe usa. Oarecum ezitant cere un loz.
-Ce numar? intreaba vinzatoarea.
-Stiu si eu? 5.
Iese afara din magazin. Se aseaza pe o banca. Il razuieste si nu ii vine sa creada. A castigat premiul cel mare, 250.000 de lire sterline.
-Iti multumesc Doamne! zise el soptit, ca pentru sine insusi. Era in pragul disperarii. Copilul nu mai mancase nimic de seara trecuta. El devenise somer doua zile in urma dupa un accident de munca, Iesise din casa sa cumpere o paine cu ultimii sai bani. Ezitase. Dar nu mai avea nimic de pierdut. Asa ca a luat un loz.
Ce este soarta?

No comments:

Post a Comment