Wednesday, 8 October 2014

Mici detalii legate de terapia prin povesti

In ceea ce priveste ceea ce arbitrar am numit "tehnici de transformare", as dori sa fixez citeva mici detalii si notiuni.

1.Conform unui experiment facut de Universitatea Stanford, pentru creierul uman, acest delicat mecanism care ne tot face inca sa ne minunam, nu exista nici o deosebire intre un lucru care exista in realitate si acelasi lucru pe care ni-l imaginam.
Totul a inceput atanci cand subiectul experimentului a privit un mar, apoi a inchis ochii si a evocat in mintea sa acelasi mar. Surprinzator, ariile activate in cortex au fost aceleasi. In versiunea avansata a acestui experiment, fapte concrete care au avut loc, cum ar fi o sesiune de sky, vizionarea unui spectacol sau mancarea unor dulciuri deosebite, sau evocarea lor, la nivel de activitate cerebrala, erau identice. In concluzie, putem gasi o cale de a ne schimba, sau de a ne imbogati la nivel emotional, utilizand cu succes povestile ca pe o forma de vindecare sau de a deveni o persoana care sa iradieze in jur farmec, voie buna si sanatate.

2.La inceputul fiecarui exercitiu voi pomeni de respiratia de introducere. Ce este ea si in ce consta? In 10 respiratii lente, timp in care numaram de la 10 la 1. Ce scop are? De a ne scoate din cotidian, facand posibila aparitia undelor cerebrale de tip alpha si ocazional theta, fapt care ne va ajuta sa inducem transformarile care le dorim mult mai usor.

3.Ceea ce va urma e simplu, asculti povestile care vor veni, si daca e cazul, devii una cu ele. Citesti o data povestea pentru a o fixa in minte, fiind cat mai atent / atenta la detalii. Apoi te asezi intr-o pozitie comoda, inchizi ochii, si odata terminate respiratiile preliminare, lasi totul sa curga. Daca iti vine mai usor poti citi povestea cu care lucrezi si o poti inregistra intr-un fisier audio pe care sa il asculti cand doresti.

No comments:

Post a Comment