Insemnari ...proaspeteeeee!


O statistica simpla facea comparatia:
S.U.A.
Suprafata: 9.629.091 kmp
Populatie: 290.342.554 locuitori
Numar de senatori: 100 (!!!)
Numar de deputati: 435
Total parlamentari: 535
ROMANIA
Suprafata: 237.500 kmp
Populatie: 22.430.457 locuitori
Numar de senatori: 137
Numar de deputati: 332
Total parlamentari: 469
Din care 469 aproximativ 121 sunt implicati cumva in cel putin un dosar penal.
Asa ca incepi sa te intrebi daca nu cumva nea Bäse are dreptate. Adica cum de a avut curajul sa ii dea de gol pe ei. Pe astia care au institutionalizat furtul. Pai in acest caz trebuie sa isi ceara scuze publice. Cum a avut curajul sa spuna ca unii parlamentari se afla acolo doar pentru a face viata usoara infractorilor. Sau diferitelor grupuri de interese . Care grupuri nu exista. Ce am notat in fuga saptamina care a trecut?

1. Procuroarea Claudia Budiana a mai fost in atentia CSM, fiind mentionata in raportul din decembrie 2006 al Serviciului de Inspectie Judiciara pentru procurori, pentru tergiversarea unor dosare penale .
Se pare ca lucrurile sunt insa mult mai grave. Din 2004, procuroarea care activa la Parchetul Judetean avea autorizatie sa acceseze informatii cu caracter strict secret, emisa de Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), potrivit unor surse oficiale din DIICOT Bucuresti. Cazul devine si mai complicat odata cu informatia ca ORNISS i-a prelungit procuroarei Budiana autorizatia de accesare la secretele de stat chiar in decembrie 2006. Ca lui Stelian Ionescu i s-au livrat informatii si a fost prevenit de concubina in toti acesti ani o poate arata si faptul ca el a operat linistit cativa ani in Europa, pana sa ajunga la colosala suma de 5 milioane de euro, prejudiciu stabilit deocamdata de anchetatorii francezi. (text de Irma Huculici, Simona Ionescu ).

2.Despre Dan Amedeo Lazarescu
Robert Turcescu : Am sa va reamintesc in acest moment al discutiei o declaratie a tatalui dvs. vitreg, Dan Amedeo Lazarescu, decedat in decembrie 2002.
Calin Popescu Tariceanu : Prima precizare, daca-mi permiteti. Dan Amedeo Lazarescu nu a fost tatal meu vitreg.
Robert Turcescu: Ce legatura a existat intre dvs. si domnul...
Calin Popescu Tariceanu: A fost sotul mamei mele. Punct. Nu a fost tatal meu vitreg. E o mica mare diferenta. Dar, in sfarsit, Dan Amedeo Lazarescu, sa spunem asa, a facut parte din familia mamei mele, deci nu este o persoana care sa-mi fie straina.
Cine e Dan Amedeo Vasilescu va intrebati?
Versiunea oficiala aici .
Versiunea neoficiala aici .
...unde putem observa in text un mic exemplu:
Existenta a doua filiere masonice diferite a creat premizele tensiunilor care au urmat si care s-au propagat si la nivelul Ordinului. In decembrie 1995, dupa numirea lui Sever Frentiu ca Mare Maestru, 13 loji regulare s-au separat de Marea Loja Nationala, formand controversatul "District Transilvania". In martie 1996, ele s-au unit cu cele cateva loji de obedienta franceza, infiintate intre timp de Dan Amedeo Lazarescu. S-a constituit astfel Marea Loja Unita a Romaniei (MLUR), sub conducerea lui Vladimir Boanta. Doua luni mai tarziu, Boanta trece inapoi in tabara lui Frentiu, luand cu el trei loji din nou infiintata MLUR. Alte 12 loji il urmeaza in februarie 1997.
Care organizatii masonice probabil nu pot fi definite drept grupuri de interese economice sau de alta natura, care colegi ai sotului mamei domnului Tariceanu detin importante afaceri, mai mult sau mai putin favorizate de catre Guvern.
Mai lipseste din marea adunatura de placinte, poale-n-brau si alte gogosi, domnul Naty Meyr cu a lui Lege 867/31.10.2006 .
Domnul parlamentar este foarte atent cu problemele detinutilor (probabil stiu ei ce e posibil sa ii astepte si isi fac de pe acum viata mai usoara), ca doar si detinutii voteaza dupa eliberarea lor , nu-i asa?
Gratierea asta este un fel de praf in ochii nostri, ce sa zic , mare umanist, ca deh, nu au conditii saracii, de parca nu trebuiau sa se gandeasca la asta inainte sa fure, talhareasca sau cine stie ce sa mai faca. Daca exista cazuri in care cineva a fost condamnat pe nedrept, acest caz poate fi redeschis, dar asta e una, si a da drumul in lume unui val de infractori e cu totul altceva. Asta in cazul in care nu va era inca frica sa iesiti noaptea din casa.
Gata ajunge cu politica, nu de alta dar deja incep sa ma enervez, cand vad atita tupeu la televizor...sau in presa..
P.S. Norocul meu ca nu am o pasiune pentru detalii.


02/2007

Comments

Popular posts from this blog

Ultima mea carte s-a lansat azi pe Amazon

Ritm

Dimineata, cand ma trezesc