Imperturbabil

Teoria haosului spune ca bataia unei aripi de fluture in New York poate naste furtuni in Adelaide. Pe engleza suna frumos.."the butterfly efect". Probabil ca acei fizicieni care au emis aceasta teorie s-au gandit la faptul ca tot ceea ce ne inconjoara este interconectat. Acea teorie conforma careia intregul se reflecta in parte, iar partea se reflecta in intreg. "Universul holografic"...asa ii zic ei. Un mare merit, a lui Poincare a fost ca a introdus în stiinta locul important al geometriei. Laplace a pus foarte mult accent în analiza pe formule, pe când Poincare a reintrodus intuitivul prin apelul la geometrie.
Alta marime foarte importanta pe care o pot atasa evolutiei în timp a sistemului neliniar sunt coeficientii Leapunov. Ei descriu sensibilitatea la conditiile initiale, caracteristica de baza a haosului. Acesti coeficienti Leapunov pot fi utilzati in predictii, delimitand domenii in care se poate utiliza aproximatia liniara si domenii in care insasi notiunea de predictie nu mai este valabila (acesti coeficienti pot fi utilizati chiar si la pariuri daca sunteti un geniu al matematicii - hihi..vezi daca nu ti-a placut asta la viata ta Paule!). Aceste notiuni si modele se folosesc nu numai în fizica ci si în sociologie, în evolutia societatii, în sistemul bursier.

Pentru mai multe informatii va puteti relaxa aici... si aici ... si aici.

In acest sens....cum ca tot ceea ce gandim influenteaza lumea din jurul nostru....as putea aduce ca argument experimentele doctorului japonez Emoto, care sustine ca apa se cristalizeaza diferit in functie de gandul care o sustine. Mi-am permis sa supun atentiei voastre citeva exemple de cristale de apa impreuna cu ideea care a generat forma respectiva.








Crestinism





Love





I hate you






thank you.

In incheiere....va ofer tot un citat dintr-un film vazut acum mult timp..in care probabil era vorba de aceleasi cristale de apa..dar eu nu stiam inca.

"Daca gandurile fac acest lucru apei, inchipuiti-va ce va pot face voua!"

12/2006

Comments

Popular posts from this blog

Ultima mea carte s-a lansat azi pe Amazon

Ritm

Dimineata, cand ma trezesc