Diete personalizate

Desi suntem diferiti din punct de vedere genetic, fiziologic, poate chiar din punct de vedere al caracterului sau a mediului in care traim, aceleasi diete par a fi recomandate pentru diferite persoane, urmarind acelasi rezultat. Daca aceasta nu este o alegere dubioasa, nu stiu ce sa zic!

Urmarind o cercetare a unui institut din Israel, s-a incercat monitorizarea glicemiei (cantitatea de zahar din sange) la fiecare 5 minute, cu ajutorul unui aparat special. Cei 800 de participanti au folosit de asemenea un app pentru a inregistra detalii de gen: ora mesei si ce anume au mancat, cand au adormit si cand s-au trezit, cand si pentru cat timp au facut exercitii si asa mai departe.

Raspunsul a fost surprinzator, pentru fiecare aliment sau mancare consumata, diferite persoane au avut variatii diferite ale glicemiei. In urma monitorizarii celor 800 de participanti, un algoritm a fost creat si apoi a fost posibila prezicerea cu succes a variatiei glicemiei pentru participanti. Algoritmul a fost incercat pe 100 noi participanti si a functionat si pentru acestia. Au fost si exceptii, cum ar fi o persoana care a avut o crestere mai mare a glicemiei mancand peste, decat a fost cand a mancat inghetata.

Variatiile glicemiei legate de consumul de alimente este una din cele mai valoroase informatii legate de anticiparea aparitiei diabetului si obezitatii. Ce trebuie sa tinen minte dupa ce citim acest articol? Orice dieta poate avea rezultate bune, poate fi irelevanta sau poate avea rezultate complet opuse (foarte rar). Intotdeauna urmareste cu atentie reactiile si raspunsurile corpului tau si decide in functie de acestea. Doar pentru ca o strategie a lucrat pentru alte 10 persoane, nu inseamna neaparat ca va lucra si pentru tine.

Mult succes!
G.

Comments

Popular posts from this blog

Ultima mea carte s-a lansat azi pe Amazon

Ritm

Dimineata, cand ma trezesc