Romania de azi

Am multe talente ascunse. Unul din ele este de a face conexiuni intre evenimente si informatii aparent disparate. Iar azi m-am intrecut pe mine insumi. Ce am remarcat? Hai sa astern pe foaie, unul cate unul, sa vedem daca nu e minunata tara asta in care traim.

1.Ati auzit de certificatele verzi si Protocolul de la Kyoto? O tona de dioxid de carbon emis in atmosfera e un certificat verde. Si Romania are multe, si nu le consuma pe toate. Ca deh, nu prea mai avem industrie care sa polueze. Dar aceste certificate se pot vinde. In tara sau strainatate. Statul roman are aprox. 300 milioane de certificate. Dar nu le vinde, ca nu poate de micii "meseriasi" care in loc sa le consume le vand unor firme ca Mittal Steel. Pe bani frumosi.

2.Cica gazul pe care il platim la puritate 99.9% si putere calorica cotata la valoarea maxima ar fi de fapt doar 93-95%, iar diferenta ajunge in buzunarele cuiva. Stim noi cine, nu dam nume.

3.Cica povestea spune ca Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a licitat repararea drumurilor capitalei la licitatie, unde s-au inscris 6 firme, au fost acceptate patru, au castigat trei, si sunt platite cinci. Nu e asa ca va place matematica. Una e Alpenside, fosta Util Construct, reclamata la DNA pentru ca in perioada 2011-2012 s-a ocupat de deszapezire in judetul Buzau, a incasat toti banii, si-a facut treaba exemplar, cu o singura problema. In toata aceasta perioada firma a asigurat deszapezirea fara sa aibe nici un utilaj de deszapezire. Nici macar o lopata. Astia da neam de magicieni din tata in fiu, ar avea Haralambie Olaru ce sa invete de la ei. Daca nu se descurca ii mai ajuta Teo Trans Consulting (actionari Teodorescu Adrian Mugurel 96.67% si Teodorescu Valentina 3.33% - fratele lui Razvan Teodorescu, il stim noi, mare om, mare caracter) si Straco Grup, despre care nu mai povestim ca mai toti sefii de aici sunt sau au fost retinuti/arestati. Alta firma castigatoare este Dimar SRL - patron Iulian Dragunoiu, om cu tangente PDL/PNL, care in urma cu doi ani lua 75 milioane euro impreuna cu Expert One Research, Rokura si UTI, sa creeze un sistem IT de prevenire a inundatiilor, sistem atat de performant ca poti sa ii dai la un hacker calculatorul Ministerului Mediului si tot nu il poate gasi. Iar ultima, dar nu cea din urma, este Viarom Construct, firma detinuta de francezii de la Eurovia S.A.S., parte a grupului Vinci, cu interese mari in tabara PNL/PSD. Sa va fie clar, sunt cinci firme mare, care o sa faca asfaltul in Bucuresti mai ceva decat pe Marte. Ah, nu e asfalt pe Marte? Pai si, daca pe Marte nu au, tu ai vrea in Bucuresti.

4.Unde cica Gabriel Oprea a cumparat 37 de Audi A8 de la Porsche Romania, cu un contract incheiat pe 29 septembrie, dar el deja il luase pe al lui undeva prin  august. Mare magician si asta, trece prin spatiu-timp mai ceva ca Einstein in Red Alert 2. Sa mai zic ca nimeni nu a vazut masinile astea?

5.Traim intr-o tara in care cei mai buni jurnalisti investigatori sunt fix aia de la Gazeta Sporturilor. Care au descoperit cum ca substantele dezinfectante livrate de Hexi Pharma pe la diversi (gen mai toate spitalele de la noi) una au scris pe eticheta, alta gasesti cand analizezi continutul. Gurile rele zic ca ar fi diluate de la 3 pina la 9 ori, de te buseste rasu-plansu' cand realizezi cam cati mor anual din cauza infectiilor nosocomiale, oameni care poate ar avea o sansa daca directorul Hexi Pharma nu ar vinde apa la suprapret, drept dezinfectant. Nu ca as sti ceva chimie, dar 1,25% este concentrația reală de substanță activă glutaraldehidă în SUPRASEPT, în loc de 12% de pe etichetă, 5% este concentrația reală de substanță activă dedidecildimetil amoniu în THOR, în loc de 15% de pe etichetă si 1,6% de substanță activă clorură de dedidecildimetil amoniu este concentrația reală în SUPRASEPT, în loc de 7% de pe etichetă. Mai multe detalii aici. Mai grav ar fi ca Hexi Pharma nu e singura firma, se zice ca mai toti fac asta in Romania.

Si ma opresc aici ca nu vreau sa va plictisesc.
O seara buna (daca se poate)

G.

Comments

Popular posts from this blog

Ultima mea carte s-a lansat azi pe Amazon

Ritm

Dimineata, cand ma trezesc