Alegeri prezidentiale - 2 Noiembrie 2014



Curios lucru cu alegerile astea. Si cam multa bataie de joc. Hai sa punctam citeva lucruri de-a dreptul fantastice:


1.Numarul impresionant de stampile per sectii de votare in capitalele europene gen 3 la Londra, 2 la Paris, 1 la Dublin. Bristol a fost singurul in care totul a fost in regula din cate am inteles. In Londra insa dupa ora 17 au aparut inca doua stampile, care probabil au fost teleportate folosind tehnologia lui Nicola Tesla din 1903. Ca doar nu o sa credem ca ai lui Ponta au facut asta special ca sa nu se voteze prea repede. Conform circularei  MAE numarul F/8428 din 2 noiembrie 2014 care probabil ca se va spune ca nu exista, unde se prevedea de asemenea sa se completeze declaratia de raspundere numai in interiorul sectiei de votare cu toate ca in anii trecuti se imparteau si afara sa vina omul cu ea gata completata.




2. Este vina biroului electoral central pentru organizare? Fals. De organizarea sectiilor de votare in strainatate se ocupa ministerul de interne sub coordonarea ministrului Titus Corlatean care, surpriza, este chiar vicepresedintele PSD. Coincidenta? Mai ales ca in sedinta de urgenta din 28 octombrie in care mai toti membrii importanti ai staffului Ponta au participat, au fost instiintati de procentele sondajului Diasporei. Pare paradoxal, avand in vedere ca in 2009 PSD a obtinut majoritatea voturilor din Paris de exemplu, unde statistic au avut un vot la fiecare 13 secunde. Ieri a durat 4-5 ore in Haga pentru un singur vot. Statistici, statistici!


3. Si ca sa ne mai descretim fruntile, apropo de mortii vii care voteaza de obicei pentru PSD, gen 38% din mortii aflati in judetul Teleorman (acelasi 2009 din nefericire), cica doi vampiri pregateau sectia de vot undeva in Ialomita in noaptea de Haloween, pentru alegerile din 2 noiembrie. Vampirul sef ii zice celuilalt: Adu ma si mie o surubelnita! Ala executa ordinul si ii arunca o surubelnita.- Ah, tampitule, urla vampirul sef, mi-ai dat una in cruce!


4. Incidente si accidente. Sunt multe intamplari intimplatoare, cum ar fi cazul unei tinere care a votat la Paris si a aflat ca votase si pe adresa din Romania. In Tatulesti, Olt prezenta la vot a fost 115% si sectia de vot a ramas fara formulare cu 5 ore inainte de terminarea voturilor. Orbeasca de Sus, Teleorman, 100 pe lista suplimentara care au aparut din senin, Omul Invizibil ar fi mandru de noi, are 100 de votanti care i-ar fi colegi.Bucuresti, sectorul 1, studentii nu pot vota deoarece s-au terminat formularele tipizate. A fost o neintelegere deja si nu au indeajuns. Colonesti, Olt, a fost o alta neintelegere si au primit prea multe formulare, clarvazatorul de serviciu a gresit putin locatia, satul apropiat Tatulesti a avut prezenta cu mult peste 100% si au preluat ei surplusul de tipizate. Mama ei de coincidenta. Munchen, coada imensa, oamenii cer declaratii de raspundere dar nu li se dau decat in sediul sectiei, hmm, unde am auzit eu ca se pomenea de chestia asta. A, in PSD, unde altundeva! Președintele Sectiei de votare din satul Vulcaneasca, comuna Mera, județul Vrancea, Corneliu Cristea, l-a evacuat din sectia de votare pe observatorul desemnat de IRL, Andrei Ionescu, pe motiv că a luat atitudine când alegătorilor li se sugera cu cine să voteze și pentru că își nota într-o agendă câte persoane vin să-și exercite dreptul constituțional. Olteni, Teleorman, iar judetul asta, casa de batrini, urna mobila, persoane cu diagnostic de boli mentale care voteaza, desi nu au dreptul. O sectie de votare din Resita reclama ca ii lipsesc 400 de buletine de vot, La sectie de vot din Popesti Leordeni apar 400 de buletine de vot, gata stampila cu Ponta. Observatorul de acolo e chemat in mod repetat intr-o camera alaturata sa manince si el un mic ceva, dar tot a bagat de seama magaria.

Concluzia: inca se fura pe rupte si PSD-ul face legea, mai ales in mediul rural. 

Majoritatea datelor sunt observate personal sau preluate dupa relatarile observatorilor independenti ( Romania curata, Asociatia Timisoara, Funky Citizens, Asociatia Pro Democratia) .

Comments

Popular posts from this blog

Ultima mea carte s-a lansat azi pe Amazon

Ritm

Urari