Printesa balului

Pentru acele care inca nu stiu ca in interiorul lor se afla ascunsa o minunata printesa, care asteapta sa deschida ochii si sa priveasca lumea minunata in care te afli.

Mergeai linistita, fara tinta, pe malul unui rau, pe un drum de tara. Talpile tale goale simteau pamantul cald, iar caldura se transmitea in interior, facandu-te sa uiti acele zile mohorate, in care simteai ca mori incetul cu incetul. Cand, deodata, in fata ta apare o zana. Aripile ei stravezii te fac sa ramai muta de uimire. Ochii ei clari si stralucitori parca privesc prin tine. Iar bagheta ei imprastie in jur irizatii violet, alaturi de stranii luminite galben aurii.
- O sa intarzii daca nu te grabesti, iti zice.
Si tocmai observi ca in spatele tau a aparut o caleasca trasa de 6 cai albi. Iar tu ai acum sandalute splendid impletite, o rochie rosie care parca iti da senzatia ca plutesti atunci cand faci o pirueta, si o diadema in care pietre pretioase stralucesc discret, dar nu chiar ca prezenta ta misterioasa.
Si ai pornit. In zare se vad turnurile semete ale unui castel. Te cufunzi in pernele moi, si privesti. Odata ajunsa aproape, podetul se coboara scartaind alene, iar tu intri. Observi cu atentia curtea castelului, plina de oameni care te privesc cu admiratie atunci cand cobori din caleasca. Un saltimbanc a scapat portocalele cu care facea giumbuslucuri, si asta doar pentru ca a privit odata in ochii tai. Esti cea mai frumoasa din intregul castel, si tu stii asta.
Patrunzi in sala de bal, unde printi si domnite danseaza un dans atat de familiar tie. Un tanar se apropie recomandandu-se:
-Eu sunt Fat Frumos. Si vreau sa te invit la dans. Se poate?
Accepti. Si nu poti sa nu remarci ca partenerul tau de dans are toate calitatile pe care le-ai admirat vreodata la ceilalti. In bratele lui plutesti usor, dusa de valurile muzicii. Toti s-au oprit si va privesc susotind. Cu ca nu au vazut vreodata ceva mai frumos, si mai incantator. Dansezi ca si cu asta ar fi ultimul tau dans. Observi cum orologiul arata aproape miezul noptii si iti aduci aminte de povestea Cenusaresei. Nu! Nu se poate ca totul sa dispara acum. Ar fi nedrept. Continui sa dansezi, purtata de cea mai incantatoare muzica pe care ai ascultat-o vreodata. Si lumea intreaga e a ta. Savurezi momentul, si iti propui sa nu mai treci niciodata pe linga micile placeri ale vietii, fara a te bucura de ele total. Si, deodata suna trompetele.
Un crainic anunta :
- Majestatea sa, Regele.
Un batran cu plete albe, imaginea pe care o aveai in copilarie despre Mos Craciun, sau poate despre bunicul pe care ti l-ai dorit dintotdeauna.
Crainicul vine linga tine si iti vorbeste. Iti zice sa il urmezi, si asta e ceea ce faci.
- Te declar printesa balului, spune batranul rege. Iar toti te aplauda si te sorb din priviri. Este ceea ce te asteptai, este ceea ce ai stiut dintotdeauna. Iar in acel moment, constienta fiind de bucuria pe ca o radiezi in jur, de frumusetea care iti taie respiratia, si de feminitatea pe care intotdeauna ai avut-o din plin, inchizi ochii, pentru a pastra acest moment pentru totdeauna. Deschizi ochii usor si te afli aici, in lumea noastra. Memoreaza starea pe care o ai, fiind gata sa o evoci de fiecare data cand devii nesigura de tine si de propriile calitati.

Comments

Popular posts from this blog

Ultima mea carte s-a lansat azi pe Amazon

Ritm

Dimineata, cand ma trezesc